معاونت فرهنگی و اجتماعی
رسانه دانشجویی دات
EnAr ورود 0

یادداشتی به‌مناسبت گرامیداشت سالروز ترور دانشمند فرهیخته هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران:

هفتم آذرماه سالروز ترورِ شهید دکتر محسن فخری‌زاده به‌دست رژیم جنایتکار صهیونیستی

شهید محسن فخری‌زاده مهابادی از دانشمندان مؤثر و رده بالای حوزه تحقیقات علمی در کشور و دانشمند ارشد وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و رییس سازمان پژوهش و نوآوری دفاعی (سپند) بود که در تاریخ 7 آذر 1399 توسط عوامل رژیم جنایتکار صهیونیستی مورد حمله تروریستی قرار گرفت و به درجه شهادت نایل شد.

زندگی نامه

شهید محسن فخری‌زاده در سال 1336 در قم متولد شد. وی دارای تحصیلات کارشناسی ارشد مهندسی هسته ای بود و از ابتدای روی کار آمدن جمهوری اسلامی و تشکیل سپاه به عضویت سپاه درآمد و درجه نظامی سرتیپ پاسدار را داشت. ایشان از فرماندهان سپاه پاسداران در زمینه موشکی بود و پیش از ورود به برنامه اتمی ایران، سابقه همکاری با شهید حسن تهرانی مقدم را داشت.

با تشکیل واحد تحقیقات ویژه اتمی (تیم ۳۲) در سال 1362 ه.ش در مرکز تحقیقات سپاه پاسداران، از همان ابتدای تشکیل در این مرکز فعالیت خود را شروع کرد.

از سال 1371 ه.ش به عنوان عضو هیأت علمی دانشکده فیزیک دانشگاه امام حسین علیه السلام سپاه، امکانات این دانشگاه را در جهت تحقیقات هسته ای بکار گرفت و سپس رییس دانشگاه صنعتی مالک اشتر شد. او در زمان شهادتش، رییس سازمان پژوهش و نوآوری دفاعی (سپند) بود.

نام محسن فخری ‌زاده به عنوان یکی از پنج شخصیت ایرانی که در فهرست ۵۰۰ نفره قدرتمندترین افراد جهان که از سوی نشریه آمریکایی فارین پالیسی منتشر شده است. همچنین نام وی تحت عنوان دانشمند ارشد وزارت دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح و رییس پیشین مرکز تحقیقاتی فیزیک (PHRC) در تاریخ ۲۴ مارس ۲۰۰۷ میلادی، در فهرست تحریم شدگان ایران توسط شورای امنیت سازمان ملل قرار گرفت.

او تنها دانشمند هسته ‌ای ایرانی است که قبل از ترور وی، بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر رژیم جنایتکار صهیونیستی نام او را مستقیما در شو تبلیغاتی خود در سال 2018 میلادی به زبان آورد و مدعی شد روی برنامه تسلیحاتی اتمی کار می ‌کرده است.

این شهید والا مقام در دوران دفاع مقدس جزو رزمندگان غرب و جنوب کشور بود و در عملیات رمضان شرکت داشت و پس از دوران دفاع مقدس، یکی از مدیران پرثمر و موفق نظام بود.

نحوه شهادت

این دانشمند برجسته ایرانی در ۷ آذر ۱۳۹۹ در منطقه آبسرد دماوند استان تهران به دست عاملان رژیم جنایتکار صهیونیستی مورد حمله تروریست‌ها قرار گرفت. پس از حادثه متاسفانه تلاش‌ها برای احیای این شخص به نتیجه نرسید و در پی شدت جراحات به درجه رفیع شهادت رسید. پیکر مطهر وی پس از طواف در حرم های مطهر حضرت امام رضا علیه السلام و حضرت فاطمه معصومه علیها السلام، در امامزاده صالح علیه السلام تهران به خاک سپرده شد.

 

 

 

پایان خبر

2
بازدید امروز: 2    بازدید کل: 218
captcha